Barion Pixel

3S 60A BMS enhanced akkumulátor védő modul balansz nélkül

1.320Ft

Még készleten: 32 db

Kategória:

Leírás

Ez az áramkör megvéd három sorba kötött Li-ion akkumulátor cellát a túltöltéstől, túlzott terheléstől, rövidzártól és mélykisüléstől. Ezek az események “halálosak” az akkumulátorokra, ezzel megakadályozható a gyors tönkremenetel.

Az enhanced funkció révén rövid ideig jelentős, 90 A-es túlterhelést is elvisel, hogy az akkumulátoros szerszámgépek, motorok jelentős induló árama ne állítsa le a telepet. Ehhez persze az akkumulátoroknak is üzemszerűen bírniuk kell ezt a kisütési áramot.

A sorba kötött akkumulátor cellák töltés közbeni kiegyenlítésére nem alkalmas, ahhoz a balasszal rendelkező változat szükséges.

Az áramkör 20 A töltő és 60 A kisütő áramot bír tartósan, 90 A-nél lekapcsol megvédve az akkumulátorokat.

Tartós nagy áramú hsználat esetén a rajta levő FET-ek erősen melegedhetnek, ilyenkor célszerű egy-egy pici, vagy még jobb az összesre egy nagy hűtőborda felragasztása. Aktív, ventillátoros hűtés is sokat segíthet.

Csak akkor hatásos, ha az akkumulátorok közbenső pontjai is rá van kötve.

Előfordulhat, hogy a BMS bekötése után a kimeneten nem jelentkezik az elvárt feszültség. Ennek oka, hogy a BMS elektronikája nem inicializálódott megfelelően, és letiltott állapotba került. Ezt a jelenséget úgy lehet megszűntetni, hogy kis időre rá kell kapcsolni a töltőfeszültséget. Ez után normalizálódik a működés.

Cikkünk a témában: BMS: balansz vagy nem balansz – Ez itt a kérdés

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„3S 60A BMS enhanced akkumulátor védő modul balansz nélkül” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba