Barion Pixel

Wemos S2 Mini 32 pines ESP32 S2FH4 fejlesztőpanel WiFi-vel USB-C csatlakozóval

2.200Ft

Nincs több készleten

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

Leírás

EZ az ESP32 nem AZ az ESP32. Az ESP32-S2 ugyanúgy az Espressif terméke, de egy újabb fejlesztésű mikrokontroller. Ugyanazok az alapjai, ugyanaz benne a WiFi, ugyanzokkal a fejlesztőeszközökkel írható rá program, de vannak különgségek, van amiben jobb, és van amiben rosszabb az eredeti ESP32-nél.

A fő különbségek:

Miben rosszabb:

 • Csak 320 kB SRAM található a mikrokontrollerben. Ez egyes esetekben okozhat gondot, de azért nem jellemző, kis odafigyeléssel kezelhető. A mikrokontrollernek létezik olyan változata is, amiben van beépített 2MB PSRAM, de ezen a panelen nem ez található.
 • Csak 1 teljes értékű processzormag. Ez igazán elenyésző probléma, nagyon nagy tudást és tapasztalatot ígényel két mag párhuzamos használata.
 • Nincs bluetooth képessége. A WiFi azért fontosabb, de biztosan van, akinek ez hiányzik.
 • Nincs a modulon soros-USB konverter IC. Ez igazából csak a panel hiányossága, de kétségtelenül sokkal kényelmesebb lenne, ha ez nem hiányozna. Ezt a filléres kiegészítőt igazán rátehették volna.
 • A modulon sok CPU láb (köztük pár fontos is) nincs kivezetve. Ez szintén a modul tervezőjének a hibája.

És ezekben jobb:

 • A 4 MB flash memória a mikrokontrolleren belül helyezkedik el, kompaktabb, kisebb fogyasztású megoldás
 • Magának a mikrokontrollernek több adatlába van, de ezen a panelen sajnos nincs mind kivezetve.
 • USB támogatás. Ennek a mikrokontrollernek van saját, natív USB 1.1 portja, ami egy USB type C csatlakozóra van kivezetve. Ezen gyárilag figyel egy DFU bootloader, ami a “0” feliratú mikrokapcsoló nyomva tartása alatti újraindítással érhető el. Ezzel könnyedén lehet programot feltölteni rá, de magától konzolként nem vezeti ki a soros portot.
 • Az A/D konverter sokkal jobb minőségű, a linearitásán érdemben javítottak.
 • A fő processzor mag mellett van benne egy kis fogyasztású második mag, ami sleep módban képes futni, szintén eléri a perifériákat, és csekély fogyasztás mellett WiFi kapcsolatot is tud biztosítani. Igazán jó megoldás elemes tápláláshoz, viszont használata mélyebb programozási ismereteket igényel.
 • Jól kihasználható RTC memória, ami deep-sleep módban is megőrzi a tartalmát.

A többi paraméterében nagyjából megegyezik a klasszikus ESP32-vel.

Alapvetően azt lehet elmondani, hogy kicsit az elemes-akkumulátoros használat, kis áramfelvétel irányába tolták ezt a nagyon praktikus kis, olcsó mikrokontrollert.

Adatlapja: ESP32-S2.pdf

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Wemos S2 Mini 32 pines ESP32 S2FH4 fejlesztőpanel WiFi-vel USB-C csatlakozóval” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
  0
  Kosarad
  A kosarad üresVissza a boltba