Barion Pixel

Izgalmas 30W-os digitális erősítő panel TDA8932-vel

1.900Ft

Nincs több készleten

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
Kategória:

Leírás

A TDA8932 D osztályú végfok IC némileg különbözik a többi, manapság elterjedt áramkörtől. A hozzáértők szerint megtévesztésig hasonlít a hangja a 70-es-80-as évek felső kategóriás tranzisztoros erősítőihez. Mindezt persze 90% fölötti hatásfokkal fillérekért tudja.

Az IC több érdekes szolgáltatást tartalmaz, pl. rövid ideig jóval a nominális teljesítmény fölé tud menni, akár 55W is kijön belőle. Ez azt jelenti, hogy zenei teljesítményben 30 W-nál lényegesen többet tud. Másik érdekessége, hogy nagy terhelés esetén, ha nagyon melegszik, nem elfüstöl, vagy lekapcsol, hanem első körben csökkenti a hangerőt, így ideális esetben picit halkabban tovább működik, talán észre sem vesszük, hogy kicsit melege van.

Üzemszerűen 8 Ω-os hangszórókat tud jól meghajtani, de kisebb, 4 vagy 6 Ω-ossal is jól működik.

Ez a panel tisztességesen meg van tervezve, az alkatrészekkel sincs semmi gond, de aki valóban a legjobbat akarja kihozni belőle, pár dolgot kicserélhet rajta. A puffer kondenzátorokat ki lehet cserélni valami nagy terhelhetőségű polimer, vagy minőségi low-ESR kondenzátorokra, kapacitásban ez a 100uF elég lehet, vagy egy picit lehet növelni. Ha a tápunk nem annyira acélos, vagy viszonylag hosszú vezetékkel tudjuk csak rácsatlakoztatni, segíthet még további 1000 – 2200 uF puffer a tápon.

Lehet rá ragasztani egy kis hűtőbordát, ezzel biztosítva a mindenkor hűvösebb működést. Akár egy méretes 19x19x24 mm-es hűtőborda is elfér rajta, de kisebb is elég. Ezáltal a kimenő teljesítmény is növelhető némileg, nem fogja korlátozni magát a melegedéstől.

A kimenő tekercseket kevésbé fontos cserélni, de valami jobb minőségű nem árthat, azért ettől a lépéstől csodákat ne várjunk.

Ha jó eredményt akarunk elérni – akár tuningolással, akár anélkül – érdemes lehet az IC adatlapját átolvasni, sok fontos dolog szerepel benne.

 • Tápfeszültség: 10 – 35 V
 • Kapcsolási frekvencia: 320 KHz
 • Hatásfok: >90 %
 • Torzítás+zaj: akár 0.007 %
 • Erősítés: 30 dB
 • Kimenő teljesítmény:
  • 12V táp, 4 Ω hangszóró esetén: 15 W
  • 22V táp, 8 Ω hangszóró esetén: 30 W
  • 15V táp, 4 Ω, rövid ideig: 25W
  • 29V táp, 8 Ω rövid ideig: 50W

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Izgalmas 30W-os digitális erősítő panel TDA8932-vel” értékelése elsőként
Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
  0
  Kosarad
  A kosarad üresVissza a boltba