Barion Pixel

3S 25A BMS akkumulátor védő modul balansz funkcióval

1.390Ft

Még készleten: 8 db

Kategória:

Leírás

Ez az áramkör megvéd három sorba kötött Li-ion akkumulátor cellát a túltöltéstől, túlzott terheléstől, rövidzártól és mélykisüléstől. Ezek az események “halálosak” az akkumulátorokra, ezzel megakadályozható a gyors tönkremenetel.

A beépített balansz funció révén töltés közben is képes kiegyenlíteni a sorba kötött akkumulátor cellák kis mértékű eltérését. Mivel a kiegyenlítő áramköre igen gyenge, így a cellák kapacitása nagyon közel kell legyen egymáshoz, vagy kis árammal (max. 2 – 3A) kell tölteni az akkumulátor csomagot. Kiegyenlítés közben az áramkörön levő nagy “101” feliratú ellenállások erősen melegedhetnek, ez normális.

Az áramkör 15 A töltő és 25 A kisütő áramot bír megfelelő hűtés mellett. Kisütés közben nagyon rövíd ideig 35 A leadására képes, ha az üzemeltetett berendezés, motor ennél többet igényel, akkor nagyobb teljesítményű áramkör beszerelése szükséges. Tartós, nagy áramú működéshez szükség lehet hűtőbordák felragasztására, és/vagy ventillátoros hűtésre.

Csak akkor hatásos, ha az akkumulátorok közbenső pontjai is rá van kötve.

Előfordulhat, hogy a BMS bekötése után a kimeneten nem jelentkezik az elvárt feszültség. Ennek oka, hogy a BMS elektronikája nem inicializálódott megfelelően, és letiltott állapotba került. Ezt a jelenséget úgy lehet megszűntetni, hogy kis időre rá kell kapcsolni a töltőfeszültséget. Ez után normalizálódik a működés.

Cikkünk a témában: BMS: balansz vagy nem balansz – Ez itt a kérdés

Méretei: 56 x 45 x 3.7 mm

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„3S 25A BMS akkumulátor védő modul balansz funkcióval” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba