Barion Pixel

ZB2L3 akkumulátor kapacitásmérő modul

(1 vásárlói értékelés)

2.290Ft

Még készleten: 68 db

Kategóriák: ,

Leírás

Ezzel a modullal Li-ion, vagy akár más akkumulátorok kapacitását lehet megmérni. Úgy működik, hogy a teljesen feltöltött akkumulátort rá kell kapcsolni, és a mellékelt nagy teljesítményű ellenállásokon keresztül a készülék lemeríti azokat. Közben folyamatosan, pontosan méri az akkumulátorból kinyert energiát, így kijelzi a tényleges kapacitást.

Li-ion akkumulátorok esetén meg tudja állapítani, hogy hány cellás a csomag, és ez alapján a lemerítési feszüktséget, de ezt jó ellenőrízni, más akkumulátorok esetén pedig ezt mindenképpen kézzel kell beállítani. Erre nagyon vigyázni kell, mert minden akkumulátort hamar tönkre lehet tenni egy mélykisüléssel.

 • Maximális akkumulátor feszültség: 15V
 • Tápellátás: 5V microUSB csatlakozón keresztül
 • Minimális lemerítési feszültség: 0.5 V
 • Maximális mért kapacitás: 9999 Ah
 • Maximális terhelő áram: 3 A

Figyelem: működés közben az ellenállások erősen melegszenek, ez természetes, de balesetveszélyes, fokozottan figyelni kell az elhelyezésére, szellőzésre.

 

ZB2L3 akkumulátor kapacitásmérő modul termékről 1 értékelés

 1. Szalai István

  Szalai István

  Tulajdonképpen szuper lenne, ha pontos lenne. Beállítom a lekapcsolási feszültséget 2,7 V -ra és elindítom. A dolgát tökéletesen teszi, amikor eléri a beállított limitet, lekapcsol. Csakhogy, én hiába állítok be neki 2,7V -ot lekapcsolásnak, a művelet befejezése után terhelés alatt megmérem az akku feszültségét digitális multiméterrel és láss csodát, a műszer 3,4 V feszültséget mutat. Nem a multiméter csal, mert terhelésként egy 6 V -os izzót akasztottam rá és így mértem, tehát nem lehet a méréskülönbséget a műszer belső ellenállására fogni. Ilyen formában ez a kütyü komoly formában nem igazán használható.

  • Farkas László

   admin

   Kedves István!
   Ezt az eszközt napi szinten használom, és jó szolgálatot tesz.
   Először is tudomásul kell venni, hogy ez nem egy precíz, kalibrált laboratóriumi műszer, azoknak az ára még legalább 2 nullát tartalmaz a végén.
   A leírt jelenséget én is tapasztaltam, ezért kicsit alaposabb méréseket végeztem, ezeket szeretném most leírni. Lekapcsolás után az akkumulátorok (a szárazelemekhez hasonlóan) némileg regenerálódnak, és rövid ideig (valójában csak 1-2 percig) újra tudnak áramot leadni, de pillanatok alatt újra elérik a lekapcsolási feszültséget. Először is ez a jelenség hangsúlyosan a nagy belső ellenállású, kis terhelhetőségű celláknál jelentkezik. A lekapcsolás majdnem jókor következik be, valójában úgy láttam, hogy 0.1 volttal hamarabb, ha 2.7 V van beállítva, akkor 2.79 volt elérésekor az enyém lekapcsol, mintha az utolsó tizedes jegyet nem venné figyelembe. Ezt úgy kezelem, hogy a lekacsolási szintet 0.1 volttal lejjebb állítom. Ha a 6 voltos izzóval ellenőrízni akarta, hogy lekapcsolás után ad-e le teljesítményt a cella, akkor egy hasonló ellenállású terhelést kell rákapcsolni, mondjuk pont a hozzá adott 7.5 ohmos ellenállást. Azzal valószínűleg másodpercek, max 2-3 perc alatt eléri a kikapcsolási feszültséget. A másik eset az, ha nagyon nagy a cella belső ellenállása, hitvány kínai hamisítvány, vagy nagyon öreg elhasználódott cella. Ebben az esetben már ilyen feszültségen nem bírja a terhelést. Érdemes lehet a mérést feltöltés után megismételni kissebb árammal, pl. sorba kötve a 2 ellenállást, vagy akár egy még nagyobb, 35-40 ohm körüli ellenállással. Ekkor nagyobb kapacitás kell kijöjjön. Ha így van, akkor az akkumulátor cella nem alkalmas nagyobb áram leadására.
   Remélem sikerült válaszolnom a felmerült kérdésekre.
   A Do IT Smart csapata

Mondd el a véleményed
Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
  0
  Kosarad
  A kosarad üresVissza a boltba