Barion Pixel
Akció!

XY-P15L 2×10-15W digitális erősítő modul bluetooth vevővel

1.550Ft

Nincs több készleten

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
Kategóriák: , ,

Leírás

Ez a pici erősítő modul autós, vagy elemes-akkumulátoros tápláláshoz ideális. Tartalmaz egy bluetooth 4.2 vevőt, ami kompatibilis az alacsonyabb verziókkal, valamint egy kis vezérlő gombot előző/következő zeneszám, play/pause fukciókkal. Bluetooth kapcsolódáskor/leválasztáskor egy-egy rövid csippantás hallatszik a hanszóróból.

A rajta szereplő végfok IC teljesítménye akár 2x19W is lehet, de ebben a kiépítésben a modul erre nem képes. Sajnos a modul tervezési és jelölési hiányosságokkal is küzd, de ezek nem gátolják a céljának megfelelő használatot:

 • A modul nyákja megegyezik a picit erősebb XY-P15W moduléval, emiatt minden feliratot innen örökölt.
 • Tápfeszültségként 8 – 24 V van megjelölve, de a végfok IC működése csak 20 V-ig garantált. A modul tartalmaz egy soros védő diódát M7 jelöléssel, amin esik valamennyi, de így is 20.5 V a maximális rákapcsolható feszültség.
 • Az említett tervezézi hiba is pont ezt a diódát érinti, ráadásul háromféle képpen. Ez egy 1 A-es dióda, viszont ha az erősítőt maximális teljesítménnyel használjuk, akkor akár 2 A fölötti áramot is fel tud venni, a dióda felmelegszik, és tönkremegy. Másfelől akkumulátoros működésnél sokat számíthat a hatásfok, jól jöhet az a plusz 1-2 W is, amit a dióda elfűt. Harmadrészről viszonylag kis kapacitású, 100uF-os pufferkondenzátorok vannak a modulon, és a dióda jelentős dinamikus impedanciájával ez extra torzítást okoz elsősorban a mély hangoknál.

Ezeket a hiányosságokat könnyen tudjuk orvolni, ha akarjuk. Kis hangerőn egyáltalán nem okoznak gondot, ha nem akarjuk 2 x 5-7 W fölött használni az erősítőt, nem kell semmit tennünk.

Az említett M7 jelzésű diódát ki lehet cserélni pl. egy SS34 vagy SS54 Schottky diódára, ami nem fog annyira melegedni, és elviseli a felvett áramot. Ha biztosan nem fogjuk fordítva rákötni a tápot, át is köthetjük egy kis vezetékdarabbal, vagy még jobb, ha egy 3-4 A-es biztosítékkal helyettesítjük a diódát.

Az IC-re (CS8618C) lehet egy kis hűtőbordát ragasztani, pl. egy 14×14 mm-est, megelőzve a túlzott felmelegedést.

Ezen túlmenően a két 100uF 35V-os kondenzátort ki lehet nagyobb kapacitásúra (220 – 470 uF) cserélni, 25 voltos is elég, vagy ha 16 voltnál alacsonyabb feszültségen használjuk, 16 V-os is lehet a kondenzátor. Szebben fognak szólni a mélyek.

 • Tápfeszültség: 8 – 19 V
 • Teljesítmény (rövid ideig, vagy dióda nélkül):
  • 12V táp 8Ω hangszóró esetén 2×8 W
  • 16V táp, 8Ω hangszóró esetén 2×15 W
  • 13V táp, 4Ω hangszóró esetén 2×19 W
 • Torzítás 7.5 W-on: 0.1%
 • Torzítás max. teljesítményen: 10%
 • Hatásfok: 90%

A modulhoz vásárolható kis plexi védőburkolat.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„XY-P15L 2×10-15W digitális erősítő modul bluetooth vevővel” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
  0
  Kosarad
  A kosarad üresVissza a boltba