Barion Pixel

MQ-3 alkohol (etanol) szenzor modul

1.090Ft

Még készleten: 1 db

Kategóriák: , ,

Leírás

Ez a modul tartalmaz egy MQ-3 szenzort, ami elsősorban az etilalkohol érzékelésére szolgál, de emellett más alkoholok és benzingőz kimutatására is alkalmas.

A működéséhez egy belső izzószálat melegít, ezért működés közben erősen melegszik – ez természetes – és jelentős, kb. 160mA áramot fogyaszt.

Érzékenysége 0.1 – 10 mg/l közötti, alkohol esetén. A mért érték erőssen függ a környezeti hőmérséklettől és páratartalomtól. Ha viszongylag pontos koncentrációt akarunk mérni, akkor azt az analóg kimeneten kell mérni, és a hőmérsékletet és páratartalmat egy külön érzékelővel, pl. egy DHT22 szenzorral kell mérni, és az eredményt kombinálni.

Ha csak a gőz jelenlétét akarjuk érzékelni, akkor elég a modulon levő trimmer potméterrel beállítani a riasztási küszöböt, és a digitális kimenetet figyelni.

  • Tápfeszültség: 5 V ± 0.1 V
  • Áramfelvétel: max. 160 mA
  • Felfűtési idő: min. 30 s, teljes pontosság eléréséhez min. 24 óra

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„MQ-3 alkohol (etanol) szenzor modul” értékelése elsőként
Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba