Barion Pixel

Értékcsökkent széles spektrumú COB LED modul 50W 230V növénytermesztéshez

990Ft

Még készleten: 28 db

Kategóriák: , ,

Leírás

Ennek a szállítmánynak az a hibája, hogy a teljesítménye kicsit túl van tolva, 50W helyett akár 60-70W teljesítménnyel működik. Ennek az a következménye, hogy a LED chipek idő előtt, akár pár óra alatt tönkremehetnek. A megoldás egyszerű, bár elsőre barbár módszernek tűnik, de hatékony és biztonságos.

A modul egyik oldalán van 4 egyforma fekete IC némi szilikongumival bevonva. Ezek közül a két középső egyenként kb. 10-10 wattal emeli a teljesítményt. Egy szikével vagy késsel lakaparva a szilikont a külső oldalán, láthatóvá válnak az SMD IC lábai. Ezeket kell egy szikével vagy éles késsel átvágni. Kis ügyességgel a teljes láb-maradványokat 1 perc alatt el lehet távolítani. A belső oldali lábak maradhatnak. Az IC-t ettől nem lehet kiemelni, mert az alja hűtőfelület-gyanánt rá van forrasztva a nyákra. 1 IC kiiktatása 50W alatti, mindkét IC-t kiiktatva 35W körüli teljesítmény marad, ezt pedig hosszú ideig el fogja viselni a modul némi fényerő csökkenés árán. A képeken a művelet lépései látszanak – sajnos nem túl élesen.

A műtéti terület feltárása

A műtét elvégezve

A beavatkozás után érdemes egy ellenállásmérővel ellenőrízni, hogy nem keletkezett-e rövidzár a hűtőfelület és valamelyik tápvezeték között, mert ez áramütéshez vezethet.

————————————————————————————————————————————————————————

Lilás fényű LED modul, alumínium hordozón 27×27 mm felületű COB chip. A modul tartalmazza a fényforrás működtetéséhez szükséges elektronikát, így csak a 230 voltos hálózatra kell kötni.  Működtetéséhez megfelelő méretű hűtőfelületre kell rögzíteni. Hűtőzsír használata ajánlott.

Legnagyobb intenzitással a növények számára szükséges két spektrumban (piros és kék) sugároz, így kevesebb energia megy kárba.

Figyelem! Áramütés veszély! Szerelése csak hozzáértőknek ajánlott, a hálózati feszültség jelenléte miatt különös óvatossággal kell eljárni, feltétlenül be kell kötni a védőföldet a hűtőhöz.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Értékcsökkent széles spektrumú COB LED modul 50W 230V növénytermesztéshez” értékelése elsőként
Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba