Barion Pixel

6-20S 250A JBD Smart BMS Lítium akkumulátorhoz, BT, UART

77.000Ft

Nincs több készleten

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
Kategória:

Leírás

Ez a JIABAIDA gyártmányú áramkör kifejezetten nagy teljesítményű LiFePO4 (lítium-vas-foszfát, LFP), lítium-ion vagy lítium-polimer akkumulátor csomagok biztonságos üzemeltetéséhez ajánlott. A működési paramétereket egy telefonos app-on keresztül lehet beállítani, ugyanígy a csomag működése is ellenőrízhető. Számítógépes felügyeleti rendszerekhez UART csatlakozással köthető. A modul 2 termisztorhoz kapcsolódik, ezeket lehetőség szerint érdemes a csomag 2 különböző pontján elhelyezni. Egyik oldalán nagy méretű hűtőborda található, de nagy teljesítmény esetén érdemes nagyobb hűtőfelületre rögzíteni, vagy vetillátoros kényszerhűtést alkalmazni.

A LiFePO4 akkumulátorok hasonlóak a Li-ion akkumulátorokhoz, de kisebb kapacitásúak és alacsonyabb feszültségűek, viszont jóval strapabíróbbak. Előszeretettel használják őket munkaakkumulátornak, energiatárolásra (pl. napelemekhez), járművekben (pl. elektromos biciklikben). A mobil alkalmazással azt is be lehet állítani, hogy milyen kémiájú az akkumulátor cellákból készült a csomag.

A beépített passzív balansz funció révén töltés közben is képes kiegyenlíteni a sorba kötött akkumulátor cellák kis mértékű eltérését. Mivel a kiegyenlítő áramköre nagyon gyenge, így a cellák kapacitása nagyon közel kell legyen egymáshoz, vagy egy nagy teljesítményű aktív balansz áramkört is be kell iktatni a rendszerbe.

A modul automatikusan felismer és kezel 6 és 20 cella közötti bármilyen feszültségű csomagot. Ehhez a két szélső balansz vezetékét a csomag első és utosó cellájára kell kötni (az utolsó vezetéket mindenképpen be kell kötni a csomag legmagasabb feszültségű pontjára, innen kapja a modul a tápfeszültséget), a közbenső pontokra pedig a cellák közbenső kivezetéseit. A nem használt vezetékeket (ha 20-nál kevesebb cellát tartalmaz a csomag) össze kell kötni, és az utolsó előtti cella negatív pólusára kell kötni.

Figyelem: A BMS megvásárlását olyan szakembernek ajánljuk, aki már használt hasonló típust. A modult könnyű tönkretenni, szereléskor akár életveszélyes feszültségek is megjelenhetnek rajta, az extrém nagy áramok nem várt baleseteket okozhatnak. Ezekért felelősséget nem tudunk vállalni, a szereléshez felelősséggel nem tudunk segítséget nyújtani.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„6-20S 250A JBD Smart BMS Lítium akkumulátorhoz, BT, UART” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba