Barion Pixel
Akció!

5S 80/100A BMS Li-ion akkumulátor védő modul balansz funkcióval

Original price was: 2.490Ft.Current price is: 1.890Ft.

Még készleten: 30 db

Kategóriák: ,

Leírás

Ez az áramkör megvéd öt sorba kötött Li-ion akkumulátor cellát a túltöltéstől, túlzott terheléstől, rövidzártól és mélykisüléstől. Ezek az események “halálosak” az akkumulátorokra, ezzel megakadályozható a gyors tönkremenetel.

A beépített balansz funció révén töltés közben is képes kiegyenlíteni a sorba kötött akkumulátor cellák kis mértékű eltérését. Mivel a kiegyenlítő áramköre nagyon gyenge, így a cellák kapacitása nagyon közel kell legyen egymáshoz, vagy kis árammal (max. 2 – 3 A ) kell tölteni az akkumulátor csomagot. Kiegyenlítés közben az áramkörön levő közepes “151” feliratú ellenállások erősen melegedhetnek, ez normális.

Ez valójában a 3S és 4S testvéreivel egy univerzális, 3S – 4S – 5S feszültségű BMS áramkör. Szükség esetén könnyedén – némi forrasztással bármelyikre átalakítható. A különbség annyi, hogy a kép jobb felső részén a B1 és B2 feliratok alatt 0 ohmos átkötő ellenállásokat lehet beforrasztani azokra a helyekre, ahol nem lesz cella. Egy 3S-es esetén mindkét átkötés be kell legyen forrasztva, 4S esetén csak a B1 alatti. Ezen kívül még egy fontos átalakítást kell végezni, az IC alatt jobb oldalon szintén van hely 2 ellenállásnak “3” és “4” jelöléssel. Ide is 0 ohmos ellenállásokat (vagy sima átkötéseket) kell beforrasztani könnyen megjegyezhetően: 5S esetén üresen maradnak, 4S-nél a “4”-es feliratú pozicióba, 3S esetén a “3”-asba. A mellékelt képeken látszanak ezek a variációk.

Ezeket az átalakításokat csak saját felelősségre végezzétek el, az esetlegesen elszenvedett károkért felelősséget nem vállalunk. Átalakított panelekre semmiféle jótállás, szavatosság, elállási jog nem gyakorolható.

Az áramkör 60 A töltő és 80 A kisütő áramot bír tartósan megfelelő hűtés mellett, rövid ideig 100 A-t. Tartós, nagy áramú működéshez szükség lehet hűtőbordák felragasztására, és/vagy ventillátoros hűtésre.

Csak akkor hatásos, ha az akkumulátorok közbenső pontjai is rá van kötve.

Cikkünk a témában: BMS: balansz vagy nem balansz – Ez itt a kérdés

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„5S 80/100A BMS Li-ion akkumulátor védő modul balansz funkcióval” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba