Akció!

5V 1,2,4,6,8 csatornás relé modulok optocsatolós leválasztással

530Ft3.190Ft

Törlés
Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
Kategória:

Leírás

Ezek a relé modulok lehetővé teszik, hogy bármilyen mikrokontroller, vagy más kis terhelhetőségű vezérlés kapcsolni tudjon max. 10 amperes áramfelvételű fogyasztókat 250 V-ig. A vezérlőjel fordított polaritású, azaz 0 bemenetre húz be a relé, de mivel a kimenete NC/NO, így a kimeneten választható, hogy logikai 1-re vagy 0-ra kapcsoljon be a vezérelt eszköz. Működtetésükhöz szükséges egy 5 V-os tápfeszültség, de tapasztalat szerint általában már 3.3 V-tól működnek. A több csatornás változatok optocsatolós vezérlésűek, így külön táplálás esetén a tekercs kapcsolási tranziense nem zavarhatja meg a vezérlést. Kimenetük nyitó és záró kapcsolást is tartalmaz.

  • Tápfeszültség: 4.5 – 5.5 V
  • Vezérlő feszültség: 3.3 – 12 V
  • Vezérlő áram: 1 – 10 mA
  • Kapcsolt feszültség: 10 A max. 30V DC, 10 A max. 250V AC

Bekötés: a 2 és több csatornás modulokon van egy 3-as tüskesor rajta egy jumperrel, VCC-VCC-GND felirattal. Ez arra szolgál, hogy ha a jumper a két VCC lábat köti össze, akkor az továbbvezeti a bemenet táplálását a relék táplálására. Ebben az esetben csak a másik, hosszabb csatlakozón levő VCC-GND lábakra kell 5 voltot adni, és az IN lábakat GND-re húzni kapcsoláshoz. Ebben az esetben viszont az IN bemenetekre nem szabad 5V alatti mikrokontrollert vagy más 3 voltos eszközt kötni, mert tönkremennek.

Ha más feszültségről, akár 3 voltról akarjuk kapcsolni, akkor le kell venni a jumpert (értelemszerűen nem szabad összekötni a VCC és GND lábakat), és a két szélső láb közzé kötni az 5 voltot (a középső VCC láb maradjon üresen). A másik csatlakozóra kössük rá a vezérlő áramkör tápfeszültségét (3- 12 V) és az IN bemebetekre a vezérlést (a mikrokontroller megfelelő kimeneteit). Így az IN lábakon nem jelenik meg nagyobb feszültség, mint a vezérlő áramkör tápfeszültsége, nem mehet tönkre a vezérlő áramkör.

5 voltos vezérlés esetén tehát rajta kell hagyni a két VCC láb közti összeköttetést, egyéb esetben el kell távolítani.

További információk

Csatornák száma

1, 2, 4, 6, 8

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„5V 1,2,4,6,8 csatornás relé modulok optocsatolós leválasztással” értékelése elsőként
Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba