Barion Pixel

PN532 NFC RFID fejlesztő készlet érkezett

Új terület első eszközei érkeztek meg a címbeli készlet “személyében”. Ezekkel az eszközökkel érintés nélküli (proxy) adatátvitelt lehet biztosítani egy passzív eszköz (kártya, matrica, kulcstartó) és egy mikrokontrollerre kapcsolt kártyaolvasó között.

A kártyák tartalmaznak egy egyedi kódot, amit a kártyaolvasóval le tudunk olvasni, és a mikrokontroller programja el tudja dönteni, hogy a kártya jogosult-e az adott műveletre (pl. kapunyitás, áramtalanítás, autó elindítása, stb). Szükség szerint ezt a kódot át is írhatjuk, így saját, egyedi adatot írhatunk rá, vagy rámásolhatunk, klónozhatunk másik kártyáról kódot.

A kártya viszonylag sok, 1 kB-nyi (egyesek még sokkal több) adat megőrzésére képesek, így komplex jogosultsági adatokat is tartalmazhatnak.

Hasonló technológiák találhatóak a bankkátyákban, digitális igazolványokban, digitális közlekedési bérletekben is.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba