Barion Pixel
Akció!

4S 40A BMS akkumulátor védő modul balansz funkcióval

Original price was: 1.290Ft.Current price is: 1.050Ft.

Még készleten: 32 db

Kategóriák: ,

Leírás

Ez az áramkör megvéd négy sorba kötött Li-ion akkumulátor cellát a túltöltéstől, túlzott terheléstől, rövidzártól és mélykisüléstől. Ezek az események “halálosak” az akkumulátorokra, ezzel megakadályozható a gyors tönkremenetel.

A beépített balansz funkció révén töltés közben is képes kiegyenlíteni a sorba kötött akkumulátor cellák kis mértékű eltérését. Mivel a kiegyenlítő áramköre igen gyenge, így a cellák kapacitása nagyon közel kell legyen egymáshoz, vagy kis árammal (max. 2 – 3A ) kell tölteni az akkumulátor csomagot. Kiegyenlítés közben az áramkörön levő nagy “430” feliratú ellenállások erősen melegedhetnek, ez normális.

Az áramkör 20 A töltő és 40 A kisütő áramot bír megfelelő hűtés mellett. Tartós, nagy áramú működéshez szükség lehet hűtőbordák felragasztására, és/vagy ventilátoros hűtésre.

Előfordulhat, hogy a BMS bekötése után a kimeneten nem jelentkezik az elvárt feszültség. Ennek oka, hogy a BMS elektronikája nem inicializálódott megfelelően, és letiltott állapotba került. Ezt a jelenséget úgy lehet megszűntetni, hogy kis időre rá kell kapcsolni a töltőfeszültséget. Ez után normalizálódik a működés.

Csak akkor hatásos, ha az akkumulátorok közbenső pontjai is rá vannak kötve.

Cikkünk a témában: BMS: balansz vagy nem balansz – Ez itt a kérdés

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„4S 40A BMS akkumulátor védő modul balansz funkcióval” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba