Akció!

DHT11 hőmérséklet és páratartalom mérő szenzor

890Ft 790Ft

Digitális szenzor a hőmérséklet és a levegő relatív páratartalmának mérésére.

Még készleten: 12 db

Kategóriák: , , Címkék: , , , , , ,

Leírás

Egyszerű kis digitális szenzor a levegő hőmérsékletének és relatív páratartalmának a mérésére.

Kis műanyag házban van az érzékelő elektronika, 4 lábon (amiből 3 van használva) lehet rá csatlakozni.

Tápellátás: 3.3 – 5 V között, 60uA (mérés közben 300uA) fogyasztással.

Kommunikáció: egyedi protokollal egy lábon két irányú digitális interfészen. A láb open drain, egy 10-100 kOhmos felhúzó ellenállás kell a működéséhez. A protokoll Arduinora és más fejlesztő környezetekre is meg van írva, problémamentesen használható.

Pontosság: Hőmérséklet és páratartalom mérésre is hobby környezetben használható. A hőmérséklet mérése viszonylag pontos, de 1-2 °C elcsúszás  előfordul, a linearitása és a felbontása viszont általános felhasználásra jó. Ha ezt az eltérést programból kompenzáljuk, akkor egy egész pontos eszköz. A páratartalom mérése már sokkal kevésbé megbízható, de egy hozzávetőleges támpontnak megfelel. Egy pontos páratartalom mérőhöz kalibrálva programból kompenzálva az is teljesen korrekt. Pontossági adatokat szándékosan nem írok, mert a gyártó által publikált értékek nem valósak, a gyakorlatban programból kompenzálva a hőmérsékletre 0.5°C körüli, a páratartalomra 3% körüli pontosság érhető el.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„DHT11 hőmérséklet és páratartalom mérő szenzor” értékelése elsőként
Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVissza a boltba