Barion Pixel

2 A-es szilárdtest relé (SSR) modul, 5 V-os

(1 vásárlói értékelés)

1.400Ft6.900Ft

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
Kategóriák: ,

Leírás

Ezek a modulok kiválóan alkalmazhatóak relék kiváltására váltakozó áram kapcsolására 240 V (névleges) feszültségig mozgó alkatrész nélkül. Ezért a kapcsolások száma a mechanikus relékkel ellentétben gyakorlatilag korlátlan, zaj nélkül működnek. Fő alkatrészük a G3MB-202P SSR.

Hátrányuk, hogy némi feszültségesés marad a kapcsolt ágon (kb. 1.8 V), emiatt kicsit melegedhetnek, így csak erősen korlátozott áram kapcsolására alkalmasak. Ezt figyelembe kell venni pl. motorok kapcsolásánál, nem biztos, hogy kibírják az igen nagy induló áramot.

A szilárdtest relé (SSR) megvédése érdekében 2 A-es biztosíték van beépítve, ami kiég, ha nagyobb áram megy át rajta. Ezt nagyon szigorúan csak 2 A-es biztsítékra szabad kicserélni, különben a következő alkalommal az érzékeny SSR megy tönkre.

A modulok 5 V tápfeszültséget igényelnek, csatornánként kb. 25 mA-t, viszont a kapcsoló jel bemeneten nagyon kis áramot ( 1 mA ) vesznek fel, így bátran lehet 3.3 vagy 5 V-os bármilyen kimenetre kötni.

A modulok 1, 2, 4 és 8 csatornás kivitelben készülnek.

Alsó és felső vezérléssel is elérhetőek. Az alsó vezérlés azt jelenti, hogy ha a vezérlés bemenete le van húzva (logikai 0, gnd, 0 – 2.3 V), akkor vezet, be van kapcsolva, egyébként nem. A felső vezérlés ennek a fordítottja, ha 2.7 V fölötti vezérlést kap, akkor van bekapcsolva.

Ezek az eszközök kifejezetten váltakozó áram kapcsolására vannak tervezve, egyenáramot nem lehet velük kapcsolni, lehet, hogy bekapcsolnak, de kikapcsolni biztosan nem tudnak.

 

További információk

vezérlés

alsó vezérlésű, felső vezérlésű

csatornák száma

1 csatornás, 2 csatornás, 4 csatornás, 8 csatornás

2 A-es szilárdtest relé (SSR) modul, 5 V-os termékről 1 értékelés

 1. Németh Péter

  Németh Péter

  Teljesen jó és a 2 csatornás pont befér egy pici kötődobozba (azért nem árt neki egy doboz, mégiscsak 230V-ot kapcsol amit nem jó fogdosni meg a zárlat se hiányzik, ha hozzáért valamihez az alja ami vezet). A sorkapcsok hát nem a legjobbak, de ezzel együtt lehet élni (vagy lecserélni). Szóval teljesen jó ezért az árért és teszi a dolgát.

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
  0
  Kosarad
  A kosarad üresVissza a boltba