Barion Pixel
Akció!

4S 12.8V 80/100A BMS LiFePO4 akkumulátor védő modul balansz funkcióval

Original price was: 2.590Ft.Current price is: 2.290Ft.

Még készleten: 29 db

Kategória:

Leírás

Ez az áramkör megvéd négy sorba kötött LiFePO4 (lítium-vasfoszfát, LFP) akkumulátor cellát a túltöltéstől, túlzott terheléstől, rövidzártól és mélykisüléstől. Ezek az események “halálosak” az akkumulátorokra, ezzel megakadályozható a gyors tönkremenetel.

A LiFePO4 akkumulátorok hasonlóak a Li-ion akkumulátorokhoz, de kisebb kapacitásúak és alacsonyabb feszültségűek, viszont jóval strapabíróbbak, akár 6000 ciklust is kibírnak. Előszeretettel használják őket munkaakkumulátornak, kempingezéshez, járművekben (pl. hajókon, elektromos biciklikben, egyes elektromos autókban).

A beépített balansz funció révén töltés közben is képes kiegyenlíteni a sorba kötött akkumulátor cellák kis mértékű eltérését. Mivel a kiegyenlítő áramköre nagyon gyenge, így a cellák kapacitása nagyon közel kell legyen egymáshoz, vagy kis árammal (max. 2 – 3 A ) kell tölteni az akkumulátor csomagot. Kiegyenlítés közben az áramkörön levő közepes “151” feliratú ellenállások erősen melegedhetnek, ez normális.

Ez valójában a 3S és 5S testvéreivel egy univerzális, 3S – 4S – 5S feszültségű BMS áramkör. Szükség esetén könnyedén – némi forrasztással bármelyikre átalakítható. A különbség annyi, hogy a kép jobb felső részén a B1 és B2 feliratok alatt 0 ohmos átkötő ellenállásokat lehet beforrasztani azokra a helyekre, ahol nem lesz cella. Egy 3S-es esetén mindkét átkötés be kell legyen forrasztva, 4S esetén csak a B1 alatti. Ezen kívül még egy fontos átalakítást kell végezni, az IC alatt jobb oldalon szintén van hely 2 ellenállásnak “3” és “4” jelöléssel. Ide is 0 ohmos ellenállásokat (vagy sima átkötéseket) kell beforrasztani könnyen megjegyezhetően: 5S esetén üresen maradnak, 4S-nél a “4”-es feliratú pozicióba, 3S esetén a “3”-asba. A mellékelt képeken látszanak ezek a variációk.

Ezeket az átalakításokat csak saját felelősségre végezzétek el, az esetlegesen elszenvedett károkért felelősséget nem vállalunk. Átalakított panelekre semmiféle jótállás, szavatosság, elállási jog nem gyakorolható.

A modult 2 féle képpen is be lehet illeszteni, párhuzamos és osztott töltésűre, ezekre is mellékelve vannak a rajzok.

Az áramkör 60 A töltő és 80 A kisütő áramot bír tartósan megfelelő hűtés mellett, rövid ideig 100 A-t. Tartós, nagy áramú működéshez szükség lehet hűtőbordák felragasztására, és/vagy ventillátoros hűtésre.

Csak akkor hatásos, ha az akkumulátorok közbenső pontjai is rá van kötve.

Cikkünk a témában: BMS: balansz vagy nem balansz – Ez itt a kérdés

 • Túltöltési lekapcsolás: 3.61 – 3.69 V
 • Túltöltési visszakapcsolás: 3.5 – 3.6 V
 • Mélykisülési kikapcsolás: 2.27 – 2.43 V
 • Mélykisülési visszakapcsolás: 2.45 – 2.65 V
 • Töltési túláramvédelem: 100 A
 • Kisütési túláramvédelem: 100 A
 • Folyamatos töltés max. árama: 60 A
 • Folyamatos merítés max. árama: 80 A
 • Kiegyenlítő áram: 50 mA
 • Rövidzár lekapcsolás ideje: 100-600 uS

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„4S 12.8V 80/100A BMS LiFePO4 akkumulátor védő modul balansz funkcióval” értékelése elsőként

Érdekelhetnek még…

Amennyiben megadod az email címed, értesítünk a termék beérkezésekor. Email címedet semmilyen más célra nem használjuk fel. Ez a jelzés nem minősül megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel. Nem tudjuk garantálni a termék beérkezését, de próbálkozunk vele.
0
  0
  Kosarad
  A kosarad üresVissza a boltba